QUÈ ÉS MARCÒLICPRÈVIAMENT
L’editorial Alpina

Aquesta editorial amb seu a Granollers es va fundar el 6 de febrer del 1946 amb l'objectiu de portar a terme mapes i publicacions al servei del món excursionista.

Actualment l'Editorial Alpina es podria definir com una empresa que es mou entre el món de les noves tecnologies, amb la comercialització de productes digitals de darrera generació, la realització completament digital del seus mapes i l'ús d'instruments com el GPS en la captura d'informació territorial, i el treball artesanal.

Han publicat algun títol de ficció (contes, cultura popular, etc...) i ara s'atreveixen a obrir la col·lecció Marcòlic.

Amb la voluntat d’anar més enllà i sense perdre la seva marca consolidada en temes de muntanya, l’Editorial Alpina vol obrir mercat i camí en altres àmbits. Àmbits literaris i culturals, àmbits de llengua i de cultura.
Aquesta idea d’anar més enllà pren forma amb la nova col·lecció Marcòlic, una col·lecció que vol englobar totes les propostes interessants que cauen a les mans d’Alpina però que no tracten temes de muntanya.


Simplement, anar a més.


Les 3 premises de Marcòlic Col·lecció
La col·lecció Marcòlic es posa en marxa amb la novel·la M’ha posat a cent que no portis calces de l’escriptora Marina Martori.
Aquesta novel·la ens permet donar nom i cos a la idea d’agrupar altres títols dins l’editorial. Però anant més enllà. Marcòlic acaba de néixer i vol créixer.

Créixer publicant nous treballs, noves obres de ficció en qualsevol dels gèneres que aquesta contempla, escrits en català i de qualitat, que garanteixin que el lector gaudirà, que el lector llegirà de gust.El com, el què, el quan
Aquesta col·lecció promet entre 2 i 5 publicacions anuals.
L’edició del llibre seguirà els mateixos rigurosos i qualitatius passos de qualsevol de les publicacions d’Alpina.
             
                Edició acurada
                Qualitat
                Presentació pública
                Distribució
                Promoció
                Promoció 2.0
                Públic

L’edició dels llibres és en format 12 x 20 cm, en paper blanc, portada satinada en quadricomia i solapes.
Certament, però, si el producte a editar requereix canvis en el format o les característiques, la col·lecció els permet.

TIMMING
La primera novel·la sota el segell de la col·lecció es presenta públicament al març, amb clares vistes a Sant Jordi 2011.
En paral·lel s’obrirà la web de la col·lecció i es posarà en marxa la feina de recerca dels futurs nous títols de Marcòlic.
Sota el paraigües de Marcòlic s’hi aixoplugaran també les obres publicades amb anterioritat a Alpina que per la seva qualitat i característiques, hi encaixin.

Marcòlic preveu publicar 2 títols més durant el 2011 i continuar creixent al 2012.