S'acosta Sant Jordi i presentem un nou Marcòlic: Des de la finestraEL LLIBREA través de la novel·la Des de la finestra sabrem com es van viure a Granollers les eleccions de 1931, que van portar a la proclamació de la Segona República, i ho farem des de la perspectiva de dues dones: la Laura i la seva jove filla Marta.

Es tracta d’una obra de ficció, tot i que els esdeveniments i referències que s’hi descriuen estan basats en fets reals: els assajos de teatre, els concerts de la xaranga del Batalló d’Estella o de l’Orfeó Granollerí, els balls i les festes, el mítings, les eleccions, el triomf republicà, les excursions a Barcelona... Una ciutat en plena efervescència es converteix en el decorat on els protagonistes viuen amb intensitat els seus sentiments. Enmig de jocs de mirades i d’insinuacions, de finestres que s’obren i es tanquen, vivim un temps de revolta i d’enfrontaments, un temps de descobertes i definitivament un temps per a l’esclat de l’amor.

Carolina Nadal i Lambert Botey ens ofereixen, amb un llenguatge senzill, lluminós i gairebé cinematogràfic, el retrat d’una època plena d’esperances. Els autors, han volgut ampliar la seva visió amb il·lustracions de Jordi Nadal, que ajuden a arrodonir el retrat d’aquest període de canvis.

ELS AUTORS 

Carolina Nadal Estapé (Lliçà d’Amunt, 1985)


Traductora i professora d’anglès, ha col·laborat amb Lambert Botey en la traducció d’alguns dels seus curtmetratges, i com a correctora en la novel·la Les cendres del silenci. Compagina la feina de professora en diversos centres amb la seva passió pels idiomes, els viatges i la música.

Lambert Botey (Granollers, 1951)


Poeta i cineasta, ha publicat sis llibres de poesia i ha dirigit diversos documentals i curtmetratges de ficció. Ha publicat, conjuntament amb Jordina Medalla, diversos treballs sobre la història del cinema al Vallès Oriental i forma part de l’Associació Cultural de Granollers. Ha publicat en aquesta mateixa col·lecció la novel·la Les cendres del silenci amb Berta Ventura. Actualment és columnista d’El 9nou.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada